Saturday 14 May 2011

Spaghetti dan Air Barli Bersirap Pandan

Malam ni saya masak spaghetti dan air barli bersirap pandan untuk dinner.saya gunakan sos spaghetti dalam tin jer mudah dan cepat dapat makan...kerana diriku kurang sihat malam ni so masak yg mudah2 jer lah. Bagi mengurangkan panas badan saya buat air barli bersirap pandan.



Bahan-bahannya:-
  • 200 gm spaghetti direbus hingga lembut
  • sebiji bawang besar dicincang halus
  • 1 tin sos spaghetti prego (perisa tomato)
  • cendawan butang (dipotong kecil2)
  • daging / ayam cincang
  • sedikit cili boh (bagi yang suka pedas)
  • garam
  • gula


Cara-caranya:-
Panaskan minyak tumis bawang hingga wangi kemudia masukkan cili boh. Selepas itu, masukkan daging, cendawan dan sos spaghetti. Masukkan  sedikit air dan masaklah hingga sos pekat.

No comments:

Post a Comment