Monday 26 December 2011

PUDING JAGUNG PANDAN KOKTEL


Puding ni resepinya saya perolehi dari blog masakan Hanieliza Cooking. Ada sedikit kelainan dari resepi asal sebab saya guna perisa pandan.

Sumber Asal: Puding Jagung Rasberi (Hanieliza Cooking)

Bahan Puding
1 cawan susu cair
1 cawan jagung cream
1 cawan gula
1 cawan tepung kastad
1 cawan tepung jagung
5 cawan air

Bahan Agar
1 kotak agar2 Lady's Choice perisa Rasberi/Srawberry /pandan
buah2 koktel dalam tin

Cara
1. Masukkan semua bahan puding dan kacau dalam kuali diaats api sehingga nampak masak.
2. Masukkan dalam cawan berkaki atau acuan puding kaca.
3. Masakkan adunan agar2 mengikut arahan di kotak dan tuangkan atas puding.
4. Masukkan buah2 koktel dalam tin dan sejukkan.
5. Hidangkan sejuk.

No comments:

Post a Comment